Ve středu 2. 12. 2020 měli žáci 3. ročníku ve škole a žáci 2. ročníku na distanční výuce příležitost připravit teplý salát pod vedením šéfkuchaře z Parkhotelu Hluboká nad Vltavou. Online video zprostředkovala paní Nekolová z JHK v Českém Krumlově. Žáci se seznámili s hotelem, s přístupem a filozofií kuchyně hotelu, s úspěchy v národních i mezinárodních soutěžích a to vše je utvrdilo v tom, že kuchař je skvělé povolání. Že vyžaduje stále se učit, být zvídavý, učit se od zkušenějších a být poctivý ve volbě surovin a v dodržování pravidel gastronomie – výsledek se dostaví.
Salát žáci připravili žáci přesně podle návodu pana šéfkuchaře Mináře a už pouhá vůně zvala ke stolu.
Netradiční salát byl vynikající.
(Foto ve Fotogalerii a na FB)
MD