Sehnat kuchaře? - téměř nemožné

Úvod   >   Sehnat kuchaře? - téměř nemožné

Sehnat kuchaře? - téměř nemožné

Tolik hospod v ČR roky nebylo. Trápí je nedostatek kuchařů i pokles tržeb

V Česku vzniklo loni nejvíce hospod a restaurací za posledních pět let. V přepočtu na obyvatele je jich nejvíce ve střední Evropě. Malé podniky se více než s elektronickou evidencí tržeb nebo zákazem kouření potýkají s nedostatkem personálu. Polovině hospod také podle průzkumu klesají tržby.

Problém je i v tom, že jen 15 procent pracovníků malých restaurací má dnes odpovídající kvalifikaci. Sehnat kuchaře je přitom klíčové. „Bude-li současná situace pokračovat, tak řada hospod pro nedostatek kuchařů zavře,“ varuje hoteliér Viliam Sivek. Podle něj je nedostatek odborného personálu zásadní problém i proto, že atraktivita učňovského oboru kuchař je téměř nulová.

Celý článek čtěte zde

Zdroj: https://ekonomika.idnes.cz/restaurace-hospody-podniky-nedostatek-personal-pohostinstvi-p71-/ekonomika.aspx?c=A180609_160701_ekonomika_pmk

 

Sehnat kuchaře? - téměř nemožné