Workshopy Parkhotel Hluboká nad Vltavou
Ve spolupráci s oblastní kanceláří Jihočeské hospodářské komory v Českém Krumlově měli žáci učebního oboru Kuchař-číšník možnost poznat zázemí hotelu, restauraci, provoz, organizaci a akce Parkhotelu v Hluboké nad Vltavou. Pro žáky byly dále připraveny odborné workshopy, které budoucím kuchařům rozšířily jejich znalosti a dovednosti.
Workshopy JobDays proběhly v rámci projektu Implementace KAP Jihočeského kraje.
Tématem workshopu pro 3. ročník byla příprava sushi. Po seznámení s provozem a akcemi hotelu nám šéfkuchař ukázal několik způsobů přípravy sushi. Žáci si poté samostatně zkoušeli přípravu jednotlivých druhů. V další části si všichni vyzkoušeli přípravu míchaných nápojů a seznámili se se způsoby podávání kávy a vína v této provozovně.
Na druhý a třetí workshop se vydali žáci prního, a následně žáci druhého ročníku. V obou termínech žáci připravovali kanapky. Nejdříve se vždy žáci seznámili s hotelem, s provozem hotelu a prohlédli si i wellness vybavení a několik typů pokojů. Pak následovala praktická část – výroba kanapek pod vedením zkušeného kuchaře. Každý z žáků se procvičil ve výrobě několika typů kanapek, nejtěžším úkolem bylo mít všechny kanapky stejné. Následovala část věnovaná číšnické profesi, přípravě míchaných nápojů a způsobům podávání kávy a vína v Parkhotelu.
Děkujeme JHK CK za zprostředkování účasti na workshopech.
(foto na FB)
MD, RN, LB